29/09/2017

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић и председник Покрајинске владе Игор Мировић одржали су данас прву седницу Радне групе за праћење реализације инфраструктурних пројеката на територији АП Војводине.

„Данас смо разговарали о томе како да унапредимо и реализујемо инфраструктурне пројекте у Војводини, попут завршетка Жежељевог моста, почетка изградње Фрушкогорског коридора, али и потписивања протокола о изградњи брзе саобраћајнице Нови Сад–Зрењанин–Борча“, изјавила је потпредседница Владе.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да је на данашњој седници било речи о завршетку важних пројеката, али и о почетку реализације нових.

„Са Владом Србије водимо политику окупљања око пројеката, јер то доноси резултате. Поред завршетка Жежељевог моста, почетка изградње брзе саобраћајнице од Новог Сада, преко Зрењанина, до Борче и реконструкције Гребенског пута на Фрушкој гори, чију обнову смо у Покрајини започели, разговарали смо и о финансијски мањим пројектима, али и те како важним за грађане Војводине, попут изградње пречистача за воду за пиће, што је велики проблем у појединим војвођанским насељеним местима“, рекао је Мировић.