08/01/2018

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић посетили су данас општину Бечеј, где су на састанку са председником општине Драганом Тошићем разговарали о реализацији пројеката које спроводи Покрајинска влада заједно са општином и, уједно, о будућим инвестицијама у 2018. години. У данашњој посети били су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу у локалну самоуправу Огњен Бјелић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић. Након састанка, представници покрајинске и општинске власти обишли су радове у Доситејевој улици и спортски центар „Ђорђе Предин Баџа“.

 

У комплетну реконструкцију Доситејеве улице уложено је 56 милиона динара, и то око 39 милиона преко Управе за капитална улагања.

„У протеклих годину и по дана, Покрајинска влада је у општину Бечеј уложила око 300 милиона динара. Са 100 милиона динара из општинске касе, то је инвестициони циклус вредан око 400 милиона динара, веома значајан за ову општину и грађане Бечеја. Желимо да у том темпу наставимо и у 2018. години“, изјавио је потпредседник Милићевић и додао да је преко Управе за капитална улагања Војводине одобрено још 25 милиона динара за нове радове у наставку ове улице, кружног тока и раскрснице.

Потпредседник Милићевић је рекао да је зато на данашњем састанку управо било речи о новим пројектима – стављању у функцију геотермалне бушотине у циљу развоја бањског и спортског туризма, као и о пружању финансијске подршке за реконструкцију крова који прокишњава на спортском центру „Ђорђе Предин Баџа“. Милићевић је изјавио да ће Покрајинска влада наставити да пружа пуну подршку пројектима кој и имају развојни карактер за општину Бечеј, као што подржава такве пројекте у свих 45 локалних самоуправа у Војводини.

Председник општине Бечеј Драган Тошић рекао је да су у 2017. години значајна средства уложена у развој овог града, пре свега захваљујући Покрајинској влади која је, заједно са општином, обезбедила средства за различите пројекте развоја.