05/10/2017

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић уручили су данас уговоре у вредности од око милијарду динара, представницима градова и општина који су остварили право на бесповратна средства на јавним конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине. Средства су додељена за финансирање и суфинансирање 21 пројекта у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, као и локалног и регионалног економског развоја, а њихова реализација ће допринети равномерном и бржем развоју Аутономне покрајине Војводине.

 

Мировић је обраћајући се представницима општина, изразио наду да ће усмерена средства бити ефикасно утрошена, и нагласио да је неопходно правовремено, брзо и одговорно реаговање приликом реализације ових пројеката.

„На вама је да одредите приоритете и кандидујете најважније велике пројекте, јер Покрајинска влада у сарадњи са Управом за капитална улагања, током јануара месеца, планира расписивање новог великог конкурса,“, поручио је Мировић и закључио да је приоритет ових пројеката, пре свега, јачање економског развоја покрајине.

Мировић је даље навео да о циљевима Покрајинске владе најбоље говори чињеница да се на територији АП Војводине ради чак 11 индустријских зона, као и да постоји велико интересовање инвеститора за локације широм Војводине, те да је сходно томе, неопходно створити услове за што квалитетније пословање.

Директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић је представио рад Управе у претходних годину дана и честитајући корисницима, поручио да се у најкраћим временским роковима темељно припреме и доставе сву неопходну документацију како би се што пре ушло у реализацију пројеката.

„Нови конкурси за финансирање и суфинансирање пројеката, у складу са покрајинским буџетом за 2018. годину, биће расписани почетком наредне године, те очекујемо да локалне самоуправе буду спремне за конкурсе, да аплицирају за финансијска средства са оним пројектима за која имају уредну документацију, припремљену у складу са јавним позивом. Управа за капитална улагања је поуздан партнер локалних самоуправа, те је на градовима и општинама да одреде који су приоритети даљег развоја њихових локалних заједница”, истакао је овом приликом Ковачевић.

За пројекте у области саобраћајне инфраструктуре, усмерено је укупно 602 милиона динара, а средства су добили Сремска Митровица, Суботица, Бачка Паланка, Бечеј Инђија и Опово. У области водоснабдевања и заштите вода додељено је 252 милиона динара за реализацију пројеката у Кикинди,Алибунару,Апатину,Врбасу, Кули, Новој Црњи, Новом Бечеју, Пећинцима, Старој Пазови и Тителу, док су у општине Панчево, Сомбор, Рума,Темерин и Шид, усмерена средства у вредности од 207,5 милиона динара у области локалног и регионалног економског развоја.