27/05/2024

„Покрајинска влада финансираће изградњу мини фабрика воде у свим селима на територији града Кикинде. Пројекат је завршен, средства имамо и очекујем да ћемо следеће године решити проблем са пијаћом водом. Поред изградње фабрике воде, коју реализује Влада Србије са локалном самоуправом, то значи живот за овај град“, изјавила је данас председница Покрајинске владе Маја Гојковић након обиласка радова на изградњи комуналне инфраструктуре у Кикинди. Обиласку су присуствовали покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Бојан Врањковић, директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић и представници Града Кикинде.

Реч је о пројекту вредном више од 202 милиона динара, од чега је Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине издвојила 180 милиона, а остатак локална самоуправа.
„Овај пројекат је значајан јер се изводи у деловима улица Моравске, Јована Стерије Поповића и Ивана Јакшића, где живи 1.500 становника. Решавање овог проблема, који није мали, донеће нови квалитет живота“, навела је пресдседница Гојковић и истакла да ће Кикинда имати и велику корист од реализације пројекта изградње „Осмеха Војводине“.

Она је нагласила да Покрајинска влада препознаје проблеме грађана и да их решава заједно са локалном самоуправом, са којом постоји одлична сарадња.