21/12/2022

Данас је у Покрајинској влади потписан уговор за извођење радова на реконструкцији објекта изграђеног 1960. године и надограђеног 1982. у комплексу института у Сремској Каменици – Каменица 1, вредан више од 1,3 милијарде динара. Уговор су потписали директор Института Илија Андријевић и директор извођача радова „Гат д.о.о.“ Нови Сад Дејан Слијепчевић. Потписивању уговора присуствовали су и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић.

Реч је о вишегодишњем пројекту који ће финансирати Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања АП Војводине и који ће се изводити у три фазе: спољно уређење испред главног улаза у оквиру комплекса института у Сремској Каменици, реконструкција крова и реконструкција фасаде зграде Каменице 1.

„Настављамо са овим веома важним послом. Имамо пун континуитет и очекујемо завршетак радова 2024. године. Наша обавеза и одговорност јесте да издвојимо новац за ову инвестицију јер се овде лече најтежи пацијенти“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Председник је истакао да несметано и у планираним роковима тече изградња објекта Каменице 3, те да су у току и завршни радови на реконструкцији водоводне и канализационе мреже у комплексу института у Сремској Каменици.

Према Мировићевим речима, протеклих година, уз подршку Владе Србије набављена је најсавременија медицинска опрема за потребе института.

„У јануару нас очекују и нове процедуре – издвојили смо 300 милиона динара за унутрашње радове на кардиохирургији, а у јуну или јулу издвојићемо новац за изградњу паркинг гараже са 400 места у комплексу института, као и за спољно уређење комплекса. Имамо јасан план да цео овај посао завршимо за две и по године јер је ово један од приоритета Покрајинске владе и у наредном периоду“, нагласио је Мировић.

Директор Института за плућне болести Војводине Илија Андријевић изјавио је да ће реализација овог пројекта унапредити и побољшати квалитет рада и услове лечења пацијената у сва три института у Сремској Каменици.

„Kаменица као симбол здравства у Војводини заслужује ова улагања“, рекао је Андријевић и истакао да у објекат Каменице 1 није улагано у спољне радове од 1960. године, те да је због проблема са кровом долазило и до обуставе оперативних програма.