31/01/2018

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, у присуству директора Управе за капитална улагања АП Војводине Недељка Ковачевића, уручио је данас уговоре за реализацију 36 пројеката на територији 29 градова и општина у АП Војводини у вредности од укупно 1.931.393.453,19 динара. Пројекти одобрени на конкурсима Управе за капитална улагања Војводине односе се на области саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, водоснадбевања и заштите воде, предшколског образовања, развоја спорта и области енергетске ефикасности.

Председник Мировић је рекао да су најважнији пројекти пред нама, а између осталих то су изградња постројења за пијаћу воду у Новом Бечеју, реконструкција атлетске стазе у Зрењанину, реконструкција пута од Бача до Плавне и други. Мировић је нагласио да, поред пројеката који се рализују преко Управе за капитална улагања АП Војводине, Покрајинска влада учествује и у реализацији других капиталних пројеката, од којих су неки од националног значаја.

Председник Мировић се осврнуо и на реконструкцију Гребенског пута на Фрушкој гори, који ће се реализовати у наредном периоду а који није везан за овај конкурс, те изградњу комплекса на Летенки и изградњу нове зграде РТВ. Он је посебно истакао да је у 2018. години индекс капиталне потрошње повећан са 24 на 37-38 процената што говори да се повећавају износи који се инвестирају у капиталне пројекте и најавио нови конкурс Управе за капитална улагања АП Војводине у јулу ове године.