25/08/2016

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, заједно са покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњеном Бјелићем и директором Управе за капитална улагања Недељком Ковачевићем, посетио је данас општину Тител, где је са председником општине Драганом Божићем и члановима Општинског већа, разговарао о реализацији заједничких пројеката у сфери комуналне и пословне инфраструктуре, као и пројеката у области привреде који ће допринети укупном економском развоју општине.

„Верујем да ћемо већ наредних недеља у сарадњи са републичким министарствима разговарати о томе да заједнички приступимо припреми пројектне документације за изградњу нове индустријске зоне у Тителу. То је ће управо бити реализација наше идеје окупљања око важних инфраструктурних пројеката, који ће допринети бољем животу наших грађана“ рекао је председник Мировић по обиласку локације где је предвиђена изградња нове индустријске зоне.

Председник Мировић је додао и да ће у припреми буџета покрајинских секретаријата, агенција и фондова за следећу годину, бити препознате потребе општине Тител када је реч о изградњи комуналне инфраструктуре, а заједнички ће се радити и на промоцији капацитета Титела, односно на свим сегментима привредног развоја те општине.

„У фокусу нашег деловања су општине попут Титела, које имају потенцијал, а у претходном периоду нису имале довољно сопствене снаге или довољно пажње других органа власти да те потенцијале развијају. Таквих општина у Војводини има пуно, оне траже нашу помоћ и добиће је“, рекао је Игор Мировић

Председник општине Тител Драган Божићем истакао је да та општина лежи на три реке: Бегеју, Дунаву и Тиси, те да је то потенцијал који треба искористити у циљу привредног развоја општине.